Wednesday, June 20, 2018

Allah Knows Best

assalammualaikum.. hai lama tak menaip panjang panjang hahaha biasa lah busy dengan life sendiri sampai lupa pasal perasaan dan hati orang sekeliling. entahlah tak tahu nak cerita macam mane, macam mane mula pertengahan dan penghujung. yang aku boleh katakan aku yang salah, semua ni takan jadi kalau aku tak teruskan. sayang tu tetap ade tapi kosong, kosong kosong mati.. mungkin lah ini dugaan untuk diri aku, aku gagal untuk pertahankan dan gagal untuk kekalkan ermm entahlah aku kadang giveup jugak tapi aku tak boleh nak salahkan sesiapa pun sebab aku yang mulakan semuanya. entahlah tak tahu lah nak ceritakan macam mane, aku try lah level best yang macam mane pun tapi bende tetap dah jadi, mungkin baru lagi aku masih dalam keadaan yang sangat gagal, in sha Allah sebulan dua bulan nanti everything will be ok, maybe. entahlah! ego tinggi macam mane pun tetap aku kalah dengan perasaan ni hmm jahatnya aku buat macam tu, jahatnya aku tak fikir hati dan perasaan orang, jahatnya aku sebab pentingkan diri, Allahu. aku gagal erm aku delete instagram aku delete facebook, mungkin lepas ni life aku lebih ok kot bile dah tak port pasal orang sekeliling.. semoga Allah bagi aku pertunjuk dan kuatkan aku untuk hadap semua dugaan ni dan godaan setan ni. biasa lah bila dah start cakap pasal kahwin time tu lah setan yang paling besar datang dengan pelbagai cara untuk rosakkan semuanya, yes tak boleh nak salahkan jugak, sebab aku dah tahu tapi aku tetap mintak untuk stay dan teruskan.. bile semua ni jadi,siapa yang salah? tetap aku yang salah sebab aku yang bodoh hahaha haishh. bagi aku ye memang salah aku, dari tadi aku salahkan diri aku kan, yela sebab aku memang salah. entahlah aku penatlah, penat.. cukup lah dugaan perasaan dan hati ni tukarlah dugaan lain pulak ke hahaha kalau boleh main pilih pilih dugaan kan bagus hahaha entah aku cuma boleh cakap aku tak kuat untuk hadap semuanya ni.. gagal.. ermm