Sunday, November 12, 2017

Allah Knows Best.

alhamdulillah hari depan hari kehidupan lebih baik, tak lah sepenuhnya tapi cukup lah hati rase bahagia dengan apa yang ade sekarang, segala urusan dipermudahkan. tiada yang lebih baik selain bersyukur atas nikmat yang diberikan. dan hari demi hari diri ni semakin membesar, ala bende kecik kecik dah malas nak ambik port. ade kawan susah senang ke takde ke dah malas nak fikir, ade ade takde takde. tak cari tapi yang mana ade ni setia berkawan yang boleh tahan dengan perangai aku itu dah cuma bersyukur jugak. ade masalah ke takde aku lebih prefer duduk sorang sorang pastu tidur hahaha pejam celik pejam celik dah nak dekat habis tahun 2017 ni, apa yang aku nak belum dapat capai tapi takpa aku masih boleh simpan azam dan terus usaha. biasa lah dalam umur 20an ni masih tercari cari apa yang sepatutnya.. asalkan yang ade setia bersama setia sokong setiap yang aku usahakan itu dah cukup untuk aku. tak banyak aku yang nak cerita harini, sebab semuanya dalam keadaan yang baik baik saja. aku bukan jenis suka nak explain, kau suka kau tak suka itu hak kau, bukan masalah aku. jangan suka cakap kias kias dengan aku, sebab lepas tu jangan salahkan aku kalau mulut aku lepas kata kata yang tak sepatutnya pada kau kau kau dan kau, ni random takyah tanya siapa siapa, kalau kau terasa lagi bagus hahaha ni dah tahun 2017, dah nak masuk tahun 2018 cukup cukup lah simpan perasaan tak puas hati tu, ambik langkah kedepan buat lah hal kau sendiri usah peduli kehidupan orang lain, kau belum kahwin kau jaga family kau, kau dah kahwin kau jaga suami kau, kau dah ade anak jaga anak kau, jangan sebabkan apa yang kau kata sana sini tu terbalas terbalik kat keluarga sendiri, nauzubillahminzalik ya Allah, mintak dijauhkan.. jadi jangan lah ye ye sangat pasal orang lain, jaga diri sendiri cukup. kalau rase menyampah sangat jangan follow instagram jangan add kat fecebook, sendiri sakit hati tengok sendiri menyumpah sendiri dapat dosa, jangan macam tu. takyah tunggu tahun baru baru nak berubah, cukup lah tanam azam, mulai harini kau buat hal kau, aku buat hal aku, ok? semoga kau diberi kebahagian hati jiwa dan raga, sebab kebahagian hidup ni boleh cari atau boleh buat buat bahagia je kan, jadi aku doakan untuk kebahagian hati jela hahahaha assalammualaikum