Saturday, September 09, 2017

Allah Knows Best.

selamat petang.. cuma nak bagitahu blog ni memang after a few weeks or months post will be deleted. so takyah sibuk pasal post sebelum ni apa pun yang aku ceritakan, memang aku jenis delete delete bile dah tak penting, dan otak aku pun bukan jenis memories everything, delete thats mean aku pun dah tanak ingat hahahaha sebab kadang bile aku baca balik post post sebelum ni, aku tanya diri sendiri pasal apa post ni? hahaha so bersyukur lah aku bukan jenis memories, sebab kalau something bad untuk aku ingat, sampai mati aku akan ingat, hati hati hahaha dan itu bukan point untuk harini.. pertama tahniah kepada kawan yang baru mendirikan rumah tangga, tengah mengandung atau yang dah melahirkan ataupun dah ade dua tiga orang anak, alhamdulillah. kedua, aku ada ramai kawan dulu, itu dulu lah tapi sekarang maafkan otak aku sebab aku memang pelupa bukan setakat nama tapi sekali dengan orang pun aku tak ingat, atau aku cuma ingat nama tapi tak ingat siapa orangnya hahaha kadang kadang rindu nak lepak macam dulu tapi mungkin dari dulu aku memang jenis lepak sejam dua then blah pastu hilang berbulan bulan pastu muncul balik pastu lepak sejam dua blah, dan hilang lagi.. sebab tu takde sorang pun ingat pasal aku hahaha dan ade si polan ni cakap pada aku "sebab tu kau hanya lepak dengan kawan biasa sahaja, best friend pun cuma nace je". aku rase itu bukan point nya kot, aku rase semua orang sama, lepak ramai ramai atau selalu lepak bukan dengan best friend pun, kawan biasa, kawan lepak, kawan sekolah, kawan kerje, kawan rumah, kawan kawan kawan.. tapi tak bermaksud kita ni takde kawan yang special atau sebab kita ni jahat sebab tu takde kawan, betul tak? walaupun perompak ke tetap ade kawan baik yang ade dengan dia, atau sama sama merompok atau yang jenis baik bagi nasihat hahaha tapi kenapa nak pertikaikan dengan siapa aku lepak dengan siapa aku nak berkawan biasa atau berkawan baik? you don't know nothing about me, so bitch please, go get a life.. jangan ingat aku susah aku jatuh aku sedih aku nangis meraung pun aku akan cari kau.. tak! aku dah biasa sorang, dari dulu sampai sekarang aku tetap sorang. aku tak perlukan kau untuk cakap salah aku, no need. sebab kau tak kenal aku, kau takde hak nak cakap sepatah apa pun pasal aku. kau nak hina kau nak ngumpat kau caci maki, silakan aku takde masalah pun.. sebab aku langsung tak ambik port. aku dah ade best friend yang kau katakan tu, dari dulu sampai sekarang macam mane gaduh lost contact pun jodoh Allah tu kuat, tetap bertemu semula, tetap berbaik. aku ade azmeer, aku ade anis, aku ade zureen, aku ade arlina, aku ade mekna, aku ade family. itu cukup buat aku, aku tak perlu nak post anything kat facebok instagram untuk bagitahu aku ade best friend more than one :) dan last, takyah sibuk sibuk tanya bile aku nak kahwin, rezeki Allah tu luas, kalau dah bukan rezeki kahwin tu sampai dulu, maksudnya rezeki lain dapat dulu in sha Allah, doakan jela yang baik baik ~ selagi aku belum sedia nak pikul tanggungjawab, aku takan kahwin, mereput lah sampai tua kot kahkahkahkahkah ok selamat berhujung minggu ye. bye